Imorgon så fyller jag år, och kände att jag inte ville göra en tårta utan det fick bli en CheeseCake.
Först gjorde jag MandelCrunch från 56 kilo.
Ingredienser
100 g Smör
3 dl mandelmjöl
2 msk Sötning (Jag använde Ica´s Sötströ)
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda i mandelmjölet och sötningen.
Platta ut smeten på en bakplåtspapper på en plåt.
Grädda tills den fått lite färg, ca 8-10 minuter.
Ta ur ugnen och låt den svalna.
När den är sval, smula ner Cruchen i botten på formen.
CheeseCake!!
Ingredienser
200 g Philadelphia Ost
2 Ägg
2 dl grädde
1 dl Sötning (Jag använde Ica`s Sötströ)
3 krm Vaniljpulver
Ingredienser
Man behöver tre olika bunkar att vispa i.
Börja med att knäcka äggen, vitan i en och gulan i en annan.
Vispa vitan hårt.
Vispa grädden i en egen bunke.
Vispa gulan, sötning, vaniljpulver och Philadelphiaost i den tredje bunken.
Vänd först ner grädden i ägg-ost blandningen.
Vänd sen ner äggvitan försiktigt så inte alla "luft går ur".
Häll smeten över MandelCrunchen.
Täck formen med plastfolie.
Låt den sedan stå i frysen minst 3 timmar innan servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar