måndag 13 april 2015

Avokado

Avokado är en stor favorit hos mej, äter det ofta till mat. Efter att ha läst på lite om Avokado, så kan jag mumsa på med gott samvete.

Bild lånad från Chizu´s Lair.

Avokadon kommer ursprungligen från Central- och Sydamerika, men den odlas idag i USA, Israel, Chile, Mexico, Brasilien och Dominikanska Republiken.

Avokado är Sprängfylld med nyttiga fetter som både kan förebygga rynkor och förbättra hjärnkapaciteten.
Dom nyttiga fetterna består främst av enkelomättat fett som har förmåga att sänka den dåliga kolesterolhalten och höja den bättre. Omega 3 fettsyrorna bidrar till att förhindra rynkor, förbättra hjärnkapaciteten och lindra smärta som vid artrit. Avokado innehåller även oljesyra, en byggsten för Omega 9, som är bra för huden och verkar antiinflammatoriskt.

Avokado innehåller oxå mycket E-vitamin som hjälper till att bevara huden mjuk, smidig och frisk samtidigt som håret får extra glans. Kaliumhalten är oxå hög vilket hjälper till att reglera blodtrycket och är bra för musklerna. Det finns gott om fibrer, folsyra och vitamin CA och B samt magnesium.

Näringsvärde Per 100g
Energi           168 kcal
Protein          2g
Kolhydrater    4g
Fett              15,3g


Citat från:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar